Új, bevonással és sokszínűséggel kapcsolatos stratégia

Hírek // 2015.06.09

Brüsszelben bemutatták az Erasmus+ program bevonással és sokszínűséggel kapcsolatos új startégiáját.

 

A stratégiát a SALTO Inculsion and Cultural Diversity hivatalosan a European Youth Week-hez kapcsolódó brüsszeli eseményen mutatta be 2015. május 7-én.

 

A stratégia kialakításának első fázisában a SALTO ifjúsági szakembereket vont be, akik a mindennapi munkájuk során olyan fiatalokkal dolgoznak, akik valamilyen szempontból hátránnyal indulnak a többségi társadalomhoz képest. Mind az Európai Bizottság, mind a SALTO forrásközpontok számára fontos volt, hogy a közös, új hét éves stratégiába ne csak a nemzeti irodák munkatársai, hanem a kiemelt csoportokkal foglalkozó szakemberek – akik egyben a program pályázói is – beleszólhassanak, hangot adva elképzeléseiknek.

 

A stratégia célja, hogy a program a korábbinál is nagyobb hatással lehessen a hátrányos helyzetű fiatalok életére, valamint biztosítsa a sokszínűséget az ifjúsági területen.
 
 
Az Inclusion Strategy letölthető a Kiadványok menüpontban itt.
 
 
A SALTO kapcsolódó Inclusion from A to Z – A compass to international inclusion projects című új kiadványa letölthető itt.
 
 
A bevonással és sokszínűséggel kapcsolatos startégiáról készült hír az Európai Bizottság honlapján ezen a linken olvasható.
 
SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.