Beszámoló: EU Ifjúsági Konferencia

Hírek // 2015.04.02

2015. március 23-26. között a lett elnökség, az Európai Ifjúsági Fórum és a Litván Nemzeti Ifjúsági Tanács együttműködésében került megrendezésre az EU Ifjúsági Konferencia, amely sikeresen ültette egy asztalhoz Európa valamennyi ifjúságpolitikával foglalkozó szereplőjét, hogy közösen vizsgálják meg a Strukturált Párbeszéd IV. körén belül szervezett konzultáció eredményét.

 

Az esemény során a Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoportok és a nemzetközi ifjúsági szervezetek delegáltjai valamint kormányzati képviselők gyűltek össze annak érdekében, hogy közös alapokat fektessenek le a fiatalok jogokkal való felruházása a politikai részvételben támakörével kapcsolatban. 200 résztvevő 7 workshopon dolgozott együtt azért, hogy a konzultációk eredményeként megjelenő valamennyi releváns és fontos témát lefedjék. A cél 14 olyan ajánlás elkészítése volt, amely a döntéshozók és az ifjúsági képviselők számára is elfogadható, alkalmasak arra, hogy az Európai Unió Tanácsa megvitathassa azokat. A munkacsoportok témái számos területet öleltek fel, többek közt az ifjúsági munkások szerepének erősítését, a helyi és közvetlen demokrácia eszközeinek fejlesztését vagy az aktív részvétel kultúrájának meggyökereztetését az iskolákban.

 

Mindemellett a rendezvény eredményességét növelte, hogy lehetőség volt egymás jó gyakorlatainak megismerésére és az általános ifjúsági ügyeket érintő vitákra. Ezen kívül remek lehetőséget nyújtott a kapcsolatépítésre, együttműködések megalapozására és az ifjúsági terület megannyi új szegmensének megismerésére.

Írta: Papp Kristóf

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.