DiákrEPorters: diákújságíró-vetélkedő

Események // 2015.09.22

 

Az Európai Parlament támogatásával a Prime Time Marketing Kft. „Rádiózz, interjúzz, alkoss véleményt és vond be diáktársaidat is a párbeszédbe!” jeligével országos pályázatot hirdet minden olyan középiskolás diák, iskolarádió-, és iskolaújság szerkesztő számára, akit érdekel a média és szívesen formálná társai véleményét az Európai Unióról.

 

Az Európai Parlament támogatásával a Prime Time Communications várja minden olyan középiskolás diák, iskolarádió-, és iskolaújság szerkesztő jelentkezését, akit érdekel a média és szívesen formálná társai véleményét az Európai Unióról.

A kétfordulós verseny regionális győztesei budapesti médiatréningen, az országos nyertesek brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt.

Ezen felül, a regionális győztesek iskolái egy különleges iskolanap keretében tehetik próbára EU-s tudásukat és nyerhetnek értékes hozzájárulást iskolájuk és osztályuk közösségi programjaihoz.

 

 

Versenyfeladat

A kétfordulós verseny első fordulójában a pályázóknak egy olyan, az Európai Parlament által is tárgyalt témát kell feldolgozniuk, ami közvetlenül érinti vagy érdekli az iskola többi diákját. A sikeres pályázók széles körű vitát, párbeszédet indítanak a témában, melyhez bármilyen kommunikációs felületet és eszközt felhasználhatnak. Minél több csatornán zajlik a kommunikáció az iskola falain belül és azon kívül is, minél több diák és tanár beszél a témáról és ad hangot a véleményének valamilyen felületen, annál nagyobb az esély a győzelemre!

A verseny második fordulójában a diák rEPorterek feladata, hogy folyamatosan dokumentálják az iskolanapok eseményeit, videofelvételeket, interjúkat, fotódokumentációt, infógrafikákat készítsenek, valamint cikket írjanak, melyet megjelentetnek az iskolai vagy a városi, regionális újságban, online felületeken, helyi televízióban, rádióban.  Az iskolanapról elkészített és a szervezőknek beküldött összefoglalók, hírek, tudósítások alapján kerül a végső győztes csapat kiválasztásra, akik egy brüsszeli kirándulást nyernek (5+1 fő kísérő részére).

 

Nyeremények

1. forduló

A regionálisan győztes csapatok (csapatonként 3 fő+1 kísérő tanár) fő budapesti médiatréninget nyernek.

A regionális győztes csapatok tanintézményében lehetőség nyílik egy iskolanap megtartására, melyet a Prime Time Communications szervez meg, ezen felül minden regionális győztest adó iskola 100 000 forint értékű utalványban részesül. Az iskolanapi versenyen helyezést elérő csapatok is díjat kapnak (30-60 000 Ft hozzájárulás az osztály egy közösségi programjához).

 

2.forduló

Az országos  nyertes díja: egy brüsszeli út (5 fő + egy kísérő tanár).  A 3 napos (3 nap, 2 éjszaka szállással és ellátással együtt) út alatt a nyertes csapat látogatást tehet az Európai Parlament látogató központjába, a Parlamentáruimba és az Európai Parlament stúdiójába, valamint megtekinthet egy brüsszeli plenáris ülést is.

 

 

Jelentkezés

A vetélkedőre a csapatok 2015. szeptember 30-ig regisztrálhatnak a www.diakreporters.hu honlapon keresztül.

A regisztrációt követően az első forduló pályázati anyagának beérkezési határideje 2015. november 1.

 

Forrás: Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és www. www.diakreporters.hu

 

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.