Észrevételek és várakozások: mit várunk az EU-tól?

Hírek // 2016.11.04
Hogyan látják az európaiak az Európai Uniót. És mit várnak el tőle? Nézd meg, milyen érdekességeket fedezett fel az európai állampolgárok az EU tevékenységével kapcsolatos elvárásait és felfogását vizsgáló kutatás.

 2016. április 9-18. között az Unió 28 tagállamából csaknem 28.000 európai adott választ napjaink egyik nagy kérdésére. Az uniós állampolgárok általában azt szeretnék, hogy az EU aktívabban lépjen fel olyan területeken, mint a bevándorlás, a terrorizmus elleni küzdelem, az adócsalás és a munkanélküliség. A fiatalabb európaiak több uniós beavatkozást várnak a munkanélküliség felszámolása és a környezetvédelem terén.  

 A felmérés szerint az első számú prioritás a terrorizmus elleni harc. Az európaiak úgy érzik, hogy az Uniós fellépés nagyon hatástalan ezen a téren, és ez az, ami a legjobban aggasztja őket napjainkban. A párizsi Klímakonferenciát követően is különösen nagy problémaként jelenik meg a környezetvédelem kérdése: a megkérdezettek 67%-a várja el, hogy az EU nagyobb mértéken vállaljon részt ezen a területen.     

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az európaiak háromnegyede számára, fontosabb mindaz, ami összeköti őket egymással, mint ami elválasztja. 

További információk itt.  

Forrás: https://europa.eu/youth/hu/news/49/37944_hu

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.