Európai Örökség díjat kapott a Zeneakadémia

Hírek // 2016.02.16

Gratulálunk a Liszt Ferenc Zeneakadémiának az Európai Örökség cím elnyeréséért! Ezt a megtiszteltetést mindössze 20 európai történelmi helyszín mondhatta magáénak idáig, köztük a soproni Páneurópai Piknik Emlékpark.

Múlt héten bejegyezték az idei 9 új díjazottat, akik áprilisban vehetik majd át az európai dimenziójú és történelmi jelentőségű helyszíneknek járó címet ünnepélyes keretek között.

 

Február 2-án az Európai Bizottság a következő 9 helyszínt vette fel az Európai Örökség címmel rendelkezők sorába: a krapinai neandervölgyi lelőhely és múzeum (HR), az olomouci Přemysl-vár és az Érseki Palota Múzeuma (CZ), a Sagres-fok (PT), a bécsi Hofburg (AT), a tartui egyetem történelmi épületegyüttese (EE), a Liszt Ferenc Zeneakadémia (HU), a Mundaneum (BE), az I. világháború keleti frontjának 123. számú temetője (PL) és a strasbourgi európai negyed (FR). Azon 20 helyszín sorát bővítik, amelyek az elmúlt két évben megkapták ezt a címet.

Bővebben az Európai Bizottság honlapján

 

A 2015-ös előzetes válogatás után a részt vevő tagállamok tizennyolc pályázatot továbbítottak. 2015. december 2-án a pályázatoknak az előre megállapított kritériumok szerinti értékelésével megbízott független választótestület kiadta jelentését, amely ittpdf Az előző linken elérhető szöveg fordításai érhető el.

Az ünnepélyes átadásra 2016. április 13-án kerül majd sor Brüsszelben, az Európai Örökség Cím Napjai (április 12–15.) keretében. További információk a kilenc helyszínről:

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.