EYE 2016: Lehet regisztrálni az EP ifjúsági rendezvényére

Események // 2015.10.15

2014 májusában több ezer európai fiatal vitatta meg az Unió jövőjét az európai ifjúsági rendezvényen (EYE) Strasbourgban. A találkozón elhangzott ötletekből konkrét javaslatok születtek, amelyek felkerültek az EP szakbizottságainak napirendjére is. 2016-ban a Parlament ismét megszervezi az EYE-t. A rendezvényre már lehet regisztrálni és a program is elérhető.

 

A 2016-os EYE mottója: „Együtt képesek vagyunk változásokat elérni”. 2016. május 20–21-én A Parlament 7 ezer 16-30 év közötti fiatal előtt nyitja meg kapuit Strasbourgban, hogy megvitassák Európa helyzetét és jövőjét.

 

Regisztrálni csoportokban lehet 2015. december 31-ig, vagy amíg a jelentkezők száma el nem éri a 7 ezer főt.

 

A rendezvényre több mint 50 fajta programmal készülnek a szervezők, amelyet az EYE partnerei és az ifjúsági csoportok ötletei is színesítenek.

 

Lesznek többek között viták, meghallgatások, workshopok, eszmecserék EU-s döntéshozókkal és online játékok, mindez a következő öt téma köré szervezve:

 

  • Háború és béke: Mit lehet tenni a béke érdekében?
  • Érdektelenség vagy aktív részvétel: Mitől működik jól a demokrácia?
  • Kirekesztés vagy hozzáférés: Hogyan csökkenthető a fiatal munkanélküliek száma?
  • Stagnálás vagy innováció: Milyen lesz a munka világa a jövőben?
  • Siker vagy bukás: Új utak egy fenntartható Európáért?

 

 

Az EP alelnöke, az EYE védnöke, Mairead McGuinness (néppárti, ír) elmondta: „Nagyszabású rendezvény lesz. Többezer fiatal érkezik Strasbourgba, izgatottan várom”.

 

További információ:

 

 

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.