Fontos előrelépéseket ért el a HÖOK a felsőoktatási szakokkal kapcsolatos egyeztetéseken

Hírek // 2015.04.28

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája komoly eredményeket ért el a képzési jegyzék tervezett módosítása által érintett szakok kapcsán. A Felsőoktatási Kerekasztal ülését követően több nyitott kérdés is maradt; ezekről a szakmai érdekképviseletek vasárnapig egyeztettek. A HÖOK munkája révén több szak újraindulhat a jövőben.

 

A HÖOK kezdeményezésére, a szakmai szervezetek és az egészségügyért felelős államtitkárság támogatásával továbbra is meghirdetik az egészségügyi szervező alapszakot. Szintén lehet majd alapképzésen jelentkezni a környezettan szakra, és továbbra is elérhető marad az interkulturális pszichológia és pedagógia mesterképzési szak – a neve azonban társadalmi befogadás tanulmányokra módosul.  Továbbra is meghirdethető lesz a vizuális kultúra mesterképzési szak, a szabad bölcsészetalapszak esetében pedig marad a jelenlegi rendszer és minden specializáció működhet tovább.

 

Osztott képzési formában folytatódik az agrár terület oktatása. Azok a szakmai területek pedig, amelyekre az elmúlt években kevesen jelentkeztek, szakirányként működnek tovább.

 

A művészetközvetítés képzési területen továbbra is lehet jelentkezni mozgóképkultúra és médiaismeret, képi ábrázolás, kézműves tárgykultúra és környezetkultúra szakra.

 

Az elmúlt hetekben megfeszített tempójú egyeztetések folytak az egyes szakok szükségességét és kihasználtságát érintő kérdések kapcsán. A HÖOK kifejezett közbenjárására számos képzés továbbra is meghirdetésre kerül majd. Azonban a munka itt nem ér véget, hiszen a HÖOK folytatja a társadalmi tanulmányok, a műszaki menedzser, valamint a magyar mint idegen nyelv tanári szakkal kapcsolatos tárgyalásokat.

 

Forrás: HÖOK

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.