Láss, ne csak nézz! fotópályázat: Budapest, a fény városa

Események // 2015.11.03

A fotópályázatot Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának Kulturális, Sport, Köznevelési, Egészségügyi és Szociálpolitikai Főosztálya és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár hirdeti meg az Iskolakapun Kívüli Programsorozat keretében.

Jelentkezni október 12-től november 16-ig lehet a fenyvarosa@fszek.hu e-mail címen.

 

MILYEN KÉPEKKEL LEHET NEVEZNI?

A pályázatra olyan fényképeket várunk, amelyek a nagyvárosi környezetet és a budapestiek életét a természetes és mesterséges fények érzékeltetésével, azok játékára épülő fotográfiai eszközökkel ábrázolják.

 

KIK JELENTKEZHETNEK?

A pályázatra várjuk minden budapesti székhelyű köznevelési intézményben nappali rendszerű oktatásban tanuló általános- és középiskolás diák jelentkezését, lakóhelytől függetlenül.

 

DÍJAZÁS

A beküldött képek közül szakmai zsűri választja ki a kategóriánként három-három legjobb képet, melyek beküldőit 20 – 15 – 10 ezer forint értékű Kultúra-utalvánnyal jutalmazzuk.
Aki legalább három értékelhető képet beküld, a részvételért az Iskolakapun Kívül Programsorozat emblémás pólóját kapja.

A legjobb felvételeket kiállításon mutatjuk be. A képek a kiállítással egy időben a Budapest Portálon (www.Budapest.hu) és a könyvtár honlapján (www.fszek.hu) is megtekinthetőek lesznek.

 

A BEKÜLDENDŐ KÉPEK TECHNIKÁJÁRÓL

Minden résztvevő összesen legfeljebb öt digitális felvételt küldhet be JPG formában. Egy kép mérete legalább 6 megapixel nagyságú (kb. 2100 x 2850 pixel) méretű legyen. (Egyszerűbb fényképezőgépeken a felvételkor a legjobb minőségűnek feltüntetett méretváltozatot kell kiválasztani.)

Az elküldött fájlok mérete ne haladja meg a 10 megabájtot.

A fájl elnevezése tartalmazza a beküldő nevét és a kép címét; pl. Kovács_Tibor_Hajnali_fények_a_Citadellán.

Ha a képek sorozatot alkotnak, azt a fájlok elnevezésének is tükröznie kell: pl. Tóth_Dávid_Párás_Utcák_1; Tóth_Dávid_Párás_Utcák_2

 

HOGYAN LEHET ELJUTTATNI A KÉPEKET?

A képeket e-mailban kérjük elküldeni a fenyvarosa@fszek.hu címre.
A méret miatt lehet fájlküldő szolgáltatásokat is igénybe venni (pl. mammutmail.com vagy wetransfer.com), ekkor egy külön emailt is kérünk, ami utal arra, hogy a képek ezen az úton érkeznek.

Az e-mailben kérjük megadni a beküldő nevét, születési idejét, értesítési e-mail címét, telefonszámát vagy egyéb elérhetőségét, továbbá iskolája nevét és osztályát ahol tanulmányait folytatja. A résztvevőknek ebben a levélben nyilatkozniuk kell, hogy személyes adataik kezeléséhez hozzájárulnak.

A 16 éven aluli résztvevő esetén kérjük megadni a gondviselő szülő elérhetőségét illetve nyilatkozatát az adatkezelés elfogadásáról.

 

KIHEZ LEHET FORDULNI TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT?
Kapcsolattartó
a Könyvtár részéről: Krett Zoltán
tájékoztató könyvtáros
mail: krettz@fszek.hu
tel.: 411-5027

A Fővárosi Önkormányzat részéről: Németberta Sándor
szervező koordinátor
e-mail: NemetbertaS@Budapest.hu
tel: 06 20 466 8332

 

MÉG NÉHÁNY „APRÓBETŰS”, DE FONTOS INFORMÁCIÓ

Jogi előírások: 
A pályázaton kizárólag olyan fotók vehetnek részt, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője az alkotó (beküldő), továbbá nem sértik

A harmadik személy személyhez fűződő jogait és nem ütköznek a jó ízlésbe. Amennyiben a beküldött képek mégis érintik személyek szerzői, vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében teljes jogi felelősséggel a beküldő tartozik. (Kérjük tehát, hogy a beküldött képeken látható személyek ne legyenek felismerhetőek – kivéve, ha azok kifejezetten hozzájárultak a képrögzítéshez!) 

A közösséget, a jó ízlést sértő, jogszabályba ütköző képeket a kezelő külön indokolás és értesítés nélkül törli. A személyes adatokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek betartásával kezeli a felhívás kiírója. A képek beküldése egyben beleegyezés a képek – a szerző, valamint iskolája nevének feltüntetésével történő – publikálására a pályázattal kapcsolatos internetes portálokon, kiadványokban, sajtótermékekben és egyéb kapcsolódó médiafelületeken.

 

Forrás és részletes felhívás: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.