Ösztöndíj hátrányos helyzetű fiataloknak

Hírek // 2015.12.15

“Kapcsolódj be a közvetítésbe!” címmel egy éves szakmai gyakorlatra szóló ösztöndíjprogramot indít az MTVA és a Nemzeti Kulturális Alap hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok számára. Az ösztöndíj 48 millió forintos keretösszeggel járul hozzá a fiatalok tapasztalatszerzéséhez a média világában. Az ösztöndíjra 2015. december 3-tól 2016. január 6-ig lehet pályázni.

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján az MTVA a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 20 fő hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatal számára biztosít ösztöndíjat, alkotói támogatást. Az ösztöndíj célja , hogy a fiatalok szakmai gyakorlat keretében ismeretet szerezzenek a média világáról, betekintést nyerhessenek az MTVA munkájába, aktív tagjai lehessenek az ott zajló munkafolyamatoknak. A program hozzájárul a fiatal, leendő roma értelmiség személyes és szakmai fejlődéséhez, identitásuk megőrzéséhez, médiatapasztalataik bővítéséhez.

Az ösztöndíj összege 200.000 Ft/fő/hónap, melyre 18 és 30 év közötti, középfokú végzettséggel rendelkező, hátrányos helyzetű fiatalok pályázhatnak.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos részletek az alábbi linken keresztül érhetők el.

Forrás: EMMI Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.