Pillar Európa Kollégium

Események // 2015.09.20

Bővítsd európai uniós tudásodat kiemelkedő oktatók segítségével, legyél egy tehetséges fiatalokból álló szakmai közösség tagja és szerezz gyakorlati tapasztalatokat projektmenedzsment területén!

 

A Kollégiumról

A Kollégium célja lehetőséget adni a tagok számára az uniós szakterületek mély és gyakorlatorientált megismerésére, kommunikációs, elemzői és véleményalkotási készségeik fejlesztésére, valamint projektszemlélet elsajátítására. A Kollégium hallgatói a képzés során megszerzett tudásuk és ismereteik segítségével a munkaerőpiac változatos elvárásaira felkészült, tapasztalt pályakezdőként helyezkedhetnek el uniós intézményekben, a közigazgatásban vagy piaci szereplőknél.

 

A képzés során a kollégisták betekintést nyernek az EU-s szakpolitikák alakításának, illetve a döntéshozatali tárgyalások mindennapjaiba. Rálátást szereznek az EU aktualitásaira és megérthetik azokat a gazdasági és politikai összefüggéseket, amelyek az elmúlt évek integrációját és a legújabb kihívásokat együtt formálták. Egyszóval, a Kollégium célja mindazon releváns uniós ismeretet átadni a hallgatóknak, amelyet szakkönyvekből és egyetemi tanórák keretében általában nincs lehetőségük elsajátítani. A gyakorlati szemlélet átadása érdekében az elméleti és történeti megközelítés helyett az EU Magyarország számára kiemelten releváns területeivel – mint például a regionális politika, a közös agrárpolitika és a vidékfejlesztés – projektorientált megközelítésben foglalkozunk.

 

A 2015/2016-os tanév őszi félévében a Kollégium State of the Union és Academic Writing címen indít modulokat.

 

A State of the Union modul célja átfogó gyakorlati alapismereteket biztosítani a résztvevőknek az Európai Unió történelméről, működési mechanizmusairól és gazdaságpolitikai jellemzőiről.

 

Az Acadmic Writing kurzus célja a résztvevők angol nyelvű íráskészségének fejlesztése, tökéletesítése.

 

RÉSZVÉTEL

 

A Kollégium a résztvevőktől – egyéni fejlődésük érdekében – önálló és eredeti, proaktív munkát vár el. A hallgatóknak a képzés során jelentős terjedelmű, gyakran angol nyelvű szakirodalommal kell ismerkedniük, illetve alkalmanként prezentációkkal, beszámolókkal készülniük.

 

A képzésen való részvétel során a folyamatos motiváció, jelenlét és szakmai proaktivitás követelmény. Ennek érdekében a résztvevőktől a képzés költségéhez jelképes hozzájárulást várunk, melynek összege 10.000 Forint/2 év, ez egy egyszeri díj. Ettől a Kollégium indoklással ellátott kérelem alapján eltekinthet. Ezzel kapcsolatban további információ a pillareuropakollegium@pillar-europe.eu címen kérhető.

 

A Kollégiumba olyan fiatalok jelentkezését várjuk:

 • akiket érdekel az Európai Unió intézményi és gazdasági működése
 • felsőoktatásban megszerezhető tudásukat további szakmai és gyakorlati ismeretekkel is szeretnék kiegészíteni
 • motiváltak készségeik fejlesztésében
 • szeretnének egy olyan szakmai közösséghez tartozni, amely hosszú távon is segíti fejlődésüket és pályafutásukat
 • szeretnének felkészülten, a munkaerőpiac elvárásainak megfelelően kilépni a munkaerő világába és elhelyezkedni akár európai uniós vagy ahhoz közeli, akár piaci munkáltatóknál

 

Jelentkezési feltételek:

 • BA 1., BA 2., BA 3. vagy MA 1. éves tanulmányok
 • aktív hallgatói jogviszony (indokolt esetben hivatalos dokumentummal alátámasztva)
 • társadalmi tudományok, gazdasági tudományok, jogi tanulmányok vagy bölcsészet területén folytatott tanulmányok
 • aktív felsőfokú angol nyelvtudás  

 

Felvételi folyamat:

A felvételi többfordulós. A jelentkezések  beérkezését szakmai előszűrés követi.

Az előszűrés nyomán október 13-án és 14-én szóbeli felvételin vesznek részt a jelentkezők.

A szóbeli folyamán a résztvevők egy beszélgetés keretében bemutatkoznak, motivációjukról beszélnek, illetve véleményt alkotnak egy aktuális EU-s intézményi vagy szakpolitikai intézkedésről, esetleg rövid javaslatot tesznek egy EU-s projekt kialakítására.

Mind a beérkezett jelentkezések előszűrését, mind a felvételi szóbeli fordulóinak értékelését a Kollégium szakmai stábja végzi.

 

Jelentkezés és jelentkezési dokumentumok:

A jelentkezéshez motivációs levél szükséges.

A motivációs levél nyelve angol, terjedelme maximum 500 szó legyen, amelyben az alábbiakra szükséges kitérni:

 • miért szeretnél csatlakozni a Pillar Európai Kollégiumhoz
 • mik az elvárásaid a képzéssel kapcsolatban
 • mivel tudnál hozzájárulni a kollégiumi közösség életéhez
 • mit szeretnél kezdeni az itt megszerzett tudással a jövőben

 

A kollégiumi jelentkezéseket önéletrajz és angol nyelvű motivációs levél elküldésével várjuk a pillareuropakollegium@pillar-europe.eu email címre október 12-ig.

 

A képzéshez vagy jelentkezéshez kapcsolódóan felmerülő kérdéseitekkel forduljatok a Pillar Európa Kollégium koordinátorához, Megyeri Mirtillhez a 0036 20 44 24 155 telefonszámon vagy pillareuropakollegium@pillar-europe.eu email címen.

 

Forrás: Pillar Alapítvány

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.