Szólj bele! Konferencia Kecskeméten

Események Hírek // 2016.11.17

A strukturált párbeszéd, vagyis a fiatalok és az uniós döntéshozók közötti kommunikáció állt a középpontjában annak a konferenciának, melynek helyszíne Kecskemét volt.

A Városháza dísztermében megrendezett tanácskozáson Janzsó Ádám, a  Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke köszöntötte a megjelent fiatalokat. Kiemelte: nem csak az a lényeges, hogy a döntéshozók meghallgassák az ifjúságot, hanem az is, hogy reflektáljanak ötleteikre, javaslataikra. 

Nemcsik Mátyás képviselő az önkormányzat nevében köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta, Kecskemét vezetése mindent megtesz azért, hogy jó legyen a megyeszékhelyen fiatalnak lenni, éppen ezért fontos cél, hogy az ifjúság és a döntéshozók közvetlenül találkozzanak egymással.

„Az egész az OPEN, az Európa Ifjúsági Fővárosa kapcsán kezdődött el, hogy ezeket a fórumokat összehozzuk, összeegyeztessük, hatékonyabban, egymással kommunikálva, egymásról tudva – mind ötletekben, mind igényekben -, tudjon működni az ifjúsági élet Kecskeméten” – nyilatkozta Nemcsik Mátyás.  

Nemcsik Mátyás elmondta, ennek érdekében jött létre a Kecskemti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, valamint a Kecskeméti Ifjúságügyi Tanács. A fiatalok terveit, ötleteit szeretnék meghallgatni, valamint ezekből minél többet megvalósítani.

Szólj bele! – ez volt a konferencia mottója, a tanácskozást követő workshop során pedig ezt meg is tehették a fiatalok. Az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy a fiatalok mit tudnak tenni a sokszínű és összetartó Európáért. Emellett szóba került az is, hogy hogyan lehet a leszakadó diákokat felkarolni, mi történik, ha kirekesztenek egy fiatalt, de megvitatták azt is, hogy a nevelés során vajon mi az iskola feladata, és mi az, amiben a család szerepe a fontos.

Forrás: http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_beleszolhattak_a_fiatalok_110193/t_Kecskem%C3%A9t%20-%20Belesz%C3%B3lhattak%20a%20fiatalok/index.html

 

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.