“Szólj bele!”Konferencia

Események // 2015.05.28

Úgy érzed, nem hallgatják meg a javaslataidat és a gondolataidat? Hogy nem számít a véleményed?
Hogy nincs hatásod a jövőd alakítására, mert a fejed fölött hoznak meg minden Téged érintő döntést?
Akkor gyere el, és „Szólj Bele!”

 

Az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport június első hétvégéjén rendezi meg a „Szólj Bele!” Konferenciát. A Strukturált Párbeszéd folyamat célja, hogy elősegítse a fiatalok és a döntéshozók közötti eszmecserét annak érdekében, hogy az Európai Unióban hozott döntések tükrözzék a fiatalok szempontjait. A program célja, hogy közelebb hozzunk egymáshoz Benneteket, fiatalokat és a döntéshozókat illetve, hogy lehetőséget biztosítsunk arra, hogy elmondhassátok véleményeteket.

 

A konferencia során három tematikus munkacsoport keretein belül fog zajlani a diskurzus a döntéshozók és Ti, vagyis a fiatalok részvételével, a következő témakörökben:

  1. Demokrácia az iskolában: A workshop célja, hogy olyan eszközöket találjon, amelyek a közoktatásban résztvevő fiatalokat, vagyis Benneteket olyan készségekkel és tapasztalatokkal ruháznak fel, amelyek segítségével képessé válhattok még a felnőtt kor előtt részt venni a döntéshozatali folyamatokban.
  2. Fiatalok és döntéshozók közös ifjúságpolitikai döntéshozatalának lehetséges színterei: Semmit rólunk, nélkülünk! Jó, nem is bírom a politikát. Teljesen zombi. Beleszólni? Amúgy is esélytelen! Vagy mégsem?! De mégis hogyan? A műhely célja azon eszközök megtalálása, amelyek révén Ti is beleszólhattok a közös döntéshozatalba.
  3. Az ifjúságpolitika szereplőinek hatékony együttműködése: Ahhoz, hogy a politika mindenkié és mindenki, azaz a Ti számotokra is vonzó legyen, olyan demokratikus rendszerekre van szükség, amelyek átláthatóak, és amelyek tagjai, részterületei építenek egymás munkájára és tisztelik azt.

 

Az esemény időpontja és helyszíne:

2015. június 6. (szombat) 10:00 – 16:00

Budapest,  1088 Budapest, Múzeum krt. 4.
(ELTE BTK A. épület – Kari tanácsterem)
 

 

A konferenciára személyes adataitok elküldésével – valamint annak a szekciónak a megjelölésével, amelyikben részt szeretnétek venni – tudtok jelentkezni az info@szoljbele.hu e-mail címre. Mivel a férőhelyek száma korlátozott, ezért a regisztráció sikerességéről egy válasz e-mailben értesítünk Benneteket. Azok számára, akik igénylik, és a részvételük csak így oldható meg megpróbáljuk az útiköltség térítését biztosítani.

 

Gyere el Te is, és „Szólj Bele!”

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.