SZÓTLANUL EURÓPÁBAN: INNOVATÍV PÁRBESZÉD FIATALOKNAK EURÓPÁRÓL

Események Hírek // 2015.09.08

A Nemzeti Ifjúsági Tanács résztvevőket keres a Szótlanul Európában: Innovatív párbeszéd fiataloknak Európáról című projekt első magyar workshopjára. A rendezvény a NIT, a SZEFIT és a Solution4.org együttműködésében valósul meg az Erasmus+ Program támogatásával.

 

A program céljai:

A projekt célja a fiatalok mobilizálása az Európa jövőjét érintő kérdésekben egy kísérleti módszer segítségével. A projekt folyamán innovatív kommunikációs formákon alapuló részvételi párbeszédet kezdeményezünk a különböző európai országok fiataljai között (célzottan a magyar, német, olasz, francia). Olyan fiatalokat is érdekeltté tesszük a részvételben, akik kevés érdeklődést mutatnak a politikai ügyek iránt, mert lehetőséget és eszközt adunk nekik, hogy nem hagyományos kommunikációs formában hozzá szóljanak olyan fontos ügyekhez, melyek a mindennapjaikat érintik.

 

Magyarországon 2 multiplikátor workshopot rendezünk 2015 őszén és 2016 elején elsősorban fiatal aktivisták számára, akik beemelnék az európai témák közé a munka világának, a képzésnek és érdekérvényesítésnek a kérdéseit. Alternatív módon bemutathatják, milyen mindennapi helyzetekkel szembesülnek, milyen jövőképük van, milyen ma Magyarországon a szakképzésben részt venni, a társadalmi párbeszéd ügyeivel foglalkozni

 

1. Workshop

DIGITÁLIS TÖRTÉNETMESÉLÉS FIATAL AKTIVISTÁK RÉSZÉRE – “GYORS ÉS PISZKOS” VIDEÓK

Ez a workshop a gyors és piszkos (quick and dirty) videókészítési műfajra koncentrál, mely elsősorban fiatal szakszervezeti tagok, helyi multiplikátorok, önkéntesek és alapítványi dolgozók részvételével zajlik. A videók célja olyan üzenetek kreatív megfogalmazása, melyek Európa fontos ügyeit érintik és nincs szükség professzionális felszerelésre létrehozásukhoz.

 

A workshop az alábbi témákat érinti:

– a felszólalás lehetőségének biztosítása mindenki számára
– médiaeszközök és videók alkalmazása a szükségletek megfogalmazására
– kapcsolat a munkahelyi szintű érdekképviselet és a nemzeti és európai szintű állampolgári részvétel között

 

A részvevők:

A projekt közvetlen célcsoportjai a fiatal szakszervezeti tagok (Ifjúsági Tagozat), fiatal dolgozók és tanulók, valamint egyéb fiatalokkal foglalkozó szakemberek, ifjúsági munkások, akik tapasztaltak a munka világát érintő kérdésekben illetve kapcsolatban állnak a projekt közvetett célcsoportját jelentő fiatalsággal.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács 6 fiatalokkal foglalkozó szakember részvételére tesz javaslatot. A programon való részvétel korhatárhoz nem kötött.

 

Hogyan jelentkezz?

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével tudsz, melyet a titkar@ifjusagitanacs.hu e-mail címre kell elküldeni legkésőbb 2015. szeptember 20. éjfélig.

 

JELENTKEZÉSI LAP

 

Vidéki résztvevőknek korlátozott számban tudunk szállást biztosítani. Amennyiben erre igényt tartasz jelezd nekünk a fenti e-mail címen a jelentkezéseddel egy időben.

 

Kiválasztás menete:

2015. szeptember 25-ig, melynek eredményéről írásban értesítünk az azt követő napokban.

 

Bővebb információ:

E-mail: titkar@ifjusagitanacs.hu,

Tel.: 06-1/438 20 50

Részletes programleírás elérhető ITT.

 

Forrás: www.ifjusagitanacs.hu

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.