Parlamenti Ifjúsági Nap

Egyéb Események // 2015.05.11

A Parlamenti Ifjúsági Nap az Európai Ifjúsági Hét keretében került megrendezésre 2015. május 7-én, a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet, az Erasmus + Ifjúsági Programiroda, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája szoros együttműködésében.

 

Az Európa-szerte megrendezett Ifjúsági Hét egyik kiemelkedő eseménye a Parlamenti Ifjúsági Nap, amelynek központi témái idén az állampolgárok aktív részvétele a politikai életben, valamint a fiatalok és a döntéshozók közötti európai szinten zajló Strukturált Párbeszéd voltak. A nap folyamán az ország minden részéről Budapestre érkezett mintegy 250 diák személyesen is feltehette kérdéseit az országgyűlési és európai parlamenti képviselőknek.

A programot Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Lővei Andrea, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának vezetője, a Család-és Ifjúságügyért felelős Államtitkárság részéről Süveges Antal, az Új Nemzedék Központ közhasznú Kft. ügyvezetője nyitotta meg. Az érdeklődő diákok Meszerics Tamás zöldpárti, Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselőkkel, Bartos Mónika és Ikotity István országgyűlési képviselőkkel beszélgethettek. A diákok a panelek során megismerhették a képviselők véleményét olyan témákban, mint a foglalkoztatás kérdése, fejlesztések, az Európai Unió szerepe a világpolitikában, továbbá a romastratégia vagy a mezőgazdaság. A fiatalok továbbá megtekinthették az Országházat, megismerkedhettek az EU ifjúsági programjával, az Erasmus + programmal is, továbbá interaktív játékokban is részt vehettek a Parlamenti Ifjúsági Nap keretén belül.

 

Forrás: Európai Parlament Tájékoztató Irodája

SZÓLJ HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.