Európai Ifjúsági Fórum Közgyűlése

Események Hírek // 2016.12.14

Az Európai Ifjúsági Fórum 2016. november 17-19. között tartotta Várnában a kétévenkénti Közgyűlését. Papp Kristóf beszámolója.

Szakmai szeminárium az oktatáspolitika aktuális kérdéseiről

Egyéb Események Hírek // 2016.12.08

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete nyilvános szakmai szemináriumot szervez az oktatáspolitika aktuális kérdéseiről. A beszélgetés kiindulópontját az Európai Bizottság legfrissebb éves elemzése, a 2016. évi Oktatási és Képzési Figyelő, valamint a legújabb PISA-felmérés eredményei adják.

Európai Ifjúsági Fórum Közgyűlése

Események Hírek // 2016.11.18

Papp Kristóf az új Európai Ifjúsági Stratégia  és az uniós ifjúságpolitika jövőjével foglalkozó workshopon vesz részt a Youth Forum rendezvényén.

Vintage Expo

Hírek // 2015.05.31

A világkiállítások története nagyon régre nyúlik vissza, és többféle “kiadásban” rendeznek hasonló világtalálkozókat. Ez a mostani, milánói világkiállítás az univerzális világkiállítások sorába tartozik, amelyből az elsőt 1851-ben rendezték meg Londonban. A világkiállítások eredeti célja a XX. század közepéig a technológiai újítások és ehhez kapcsolódó fejlettség reprezentálása volt, amely alátámasztotta a (gyarmatosító) nagyhatalmi ambíciókat. A II. világháború után a hangsúly átkerült a nemzetközi párbeszédre, az emberi jogokra, és a technológiai vívmányok közül azokra, amelyek az emberiség fejlődését segítik. 2000-től kezdve mindez kiegészült egy-egy fenntartható fejlődéshez kapcsolódó, a jelenkor kihívásaira reflektáló témával – az aktuális kiállítás például a fenntartható élelmezéssel foglalkozik.

Eurovíziós Dalfesztivál 2015

Hírek // 2015.05.25

A 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál volt a hatvanadik Eurovíziós Dalfesztivál. Ausztriában rendezték meg, mivel a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált az osztrák Conchita Wurst Rise Like a Phoenix című dala nyerte. Ausztria 1967 után másodszorra adott otthont a dalfesztiválnak. Az első elődöntőre 2015. május 19-én, a második elődöntőre május 21-én, a döntőre pedig május 23-án került sor.

Nőnap alkalmából: nők a demokráciában

Hírek // 2015.03.06

Az európai statisztikai hivatal (Eurostat) frissen publikált felmérése szerint továbbra is jelentős egyenlőtlenséggel szembesülnek a nők munkájuk során az unió országaiban. A nemek közötti bérszakadék 16,4 százalékon áll, azaz a férfiak átlagos órabére Európa-szerte ilyen mértékben haladja meg a nők fizetését. Sajnos ez az adat évek óta nem változik, sőt, például Magyarországon (ahol a férfiak órabére 18,4 százalékkal haladja meg a nők átlagát) ez az arány az utóbbi években még romlott is. Uniós szinten nagy az egyetértés abban, hogy a tagállamoknak sokat kell még tenniük a valódi esélyegyenlőség megteremtéséhez, hogy a nők helyzete javuljon.